Joogan sydämessä – Jooga sisäisenä ohjaajana

Kurssin aikana saat syvemmän ymmärryksen joogasta kokonaisena elämäntapana. Opit rakentamaan omannäköisen kotiharjoituksen, johon voit sitoutua. Kymmenen kuukautta kestävä kurssi koostuu viidestä lähiopetuspäivästä, etäopetuksesta (joogafilosofia), viikonloppuretriitistä Frantsilassa ja kotona tehtävistä kirjallisista tehtävistä (kirjallisuuteen perehtyminen, pienet kotitehtävät sekä kotiharjoitus ja sen päiväkirja).

Lähiopetuspäivillä klo 9.30-15.45 opiskelemme joogan filosofiaa, teemme vaihtelevaa, monipuolista joogaharjoitusta yhdessä ja jaamme kokemuksia. Ryhmä toimii tukiverkkona ja inspiraationa koko vuoden ajan.

Lähiopetuspäivät ovat 10.2., 20.4., 5.-7.7. (Frantsila), 24.8., 26.10., 1.12. Etäopetusta on 16.3. ja 28.9.

Koulutuksen aikana jokainen tutkii nimenomaan omaa suhdettaan joogaharjoitukseen ja korkeimpaan tietoisuuteen. Jooga ei ole pelkästään fyysinen harjoitus, ja tämän opintovuoden aikaan pyrimme avaamaan porttia myös joogan henkiseen puoleen. Perinteen kunnioittaminen on olennainen osa joogaa, ja kytkemme itsemme osaksi historialliseen jatkumoon joogien ketjua nimenomaan oman harjoituksen kautta.

”Jooga itsessään ei ole uskonto, se on uskontojen tiede, jonka opiskelu tarjoaa harjoittajalleen mahdollisuuden syventää arvostustaan omaa uskoaan kohtaan.” (B.K.S. Iyengar).

Oma harjoituksesi voi painottua asana- tai pranayamaharjoitukseen tai se voi olla mantraamista, pyhien tekstien lukemista, istumista, karmajoogaa tai bhaktiharjoitus tai tasapainoisesti näitä kaikkia yhdistettynä.

Toivon osallistujalta todellista kiinnostusta syventää omaa harjoitustaan sekä resursseja sitoutua yhteiselle koulutusmatkalle. Tämä koulutus edellyttää perustason osaamisen ja ymmärryksen modernista joogaharjoituksesta. Koulutukseen kuuluvasta kirjallisuudesta tulee tehtäviä, joihin voit vastata oman valintasi mukaan lyhyesti tai laajemmin. Olen käytettävissänne koko koulutuksen ajan, ja annan kirjallista palautetta tehtävistä. Tulet pitämään päiväkirjaa omasta harjoituksestasi sekä koulutusvuodesta. Päiväkirjan jaat kanssani joko osittain tai kokonaan. Koulutukseen voi osallistua myös ilman kirjallisten tehtävien palauttamista, mutta tällöin et saa koulutuksesta diplomia. Lukutehtävät ovat kaikille pakolliset, jotta pystyt osallistumaan aiheeseen liittyvään keskusteluun.

Koulutuksen ohjaa Siiri Himberg, joogaohjaaja EYT500, vedisten mantrojen opettaja ja osteopaatti.

Kurssille otetaan kahdeksan osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lähiopetuspäivinä edellytetään osallistumista paikan päällä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse siiri@purohita.fi

Hinta 990€. Ennakkomaksu 250€ (eräpäivä 31.1.2024), loppumaksu joko kertamaksuna 15.2.24 mennessä tai erämaksuina sovitusti. Ilmoittautuminen on sitova. Frantsilan täysihoitomaksu ei sisälly kurssin hintaan.

Kirjallisuus kurssia varten (omakustanteinen):

  1. Måns Broo: Joogan Filosofia. Patanjalin Yoga-sutra

Esimerkkipäivä
9.30-11.00 aamuharjoitus
11.00-11.30 tauko
11.30-13.00 harjoitus
13.00-14.00 tauko
14.00-14.45 keskustelu

15.00-15.45 loppuharjoitus

Koulutuspaikka Hoitola&Joogasali Purohita sijaitsee Riihimäellä aivan rautatieaseman lähellä osoitteessa Pohjoinen Asemakatu 10.