Veediset mantrat

Vedat ovat laaja kokoelma varhaisia intialaisia sanskritinkielisiä hymnejä. Veedalaisessa perinteessä mantrojen resitointi (chanting) noudattaa tiettyjä sääntöjä, jotta Veda-kirjojen tieto pysyisi muuttumattomana ja alkuperäisenä. Veedisten mantrojen resitoinnin opiskelussa opettaja resitoi ensiksi, jonka jälkeen oppilas toistaa mantran juuri niin kuin se opetettiin. Tätä oppimisprosessia kutsutaan “Adhyayanam” tai veedinen resitointi, ja se on osa Unescon aineetonta kulttuuriperintöä.

Mantratessa alamme hengittää hitaammin ja syvemmin, joka rauhoittaa autonomista hermostoa. Lihakset rentoutuvat ja verenpaine laskee. Mantrojen resitointi on uloshengitysprosessi, joka vaikuttaa myönteisesti kehon, mielen ja tunteiden tasolla. Tästä seuraa hyvin kevyt olo. Mantrojen resitoimisessa sanojen merkitys ei ole niin merkittävä kuin kokemus, jonka se tuottaa, jokaisella mantralla on omanlaisensa vaikutus harjoittajaansa.

Mantrataksesi sinun ei tarvitse osata laulaa. Jokainen pystyy mantrata.

Olen opiskellut veedisiä mantroja intialaisen opettajan ohjauksessa kuuden vuoden ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *